top of page

Ensimmäinen asunto on nyt myyty - mikä on fiilis?

Aivan huikean hyvä. 😊✨ Ensimmäinen oma kohteeni oli kaikkinensa hieno case. Alla kerron siitä tarkemmin.

Kyseessä oli kuolinpesän kohteet, rivitaloasunto ja autotalliosake, joten valmistelussa meni oma aikansa. Kuolinpesän osakkaiden täytyy toimittaa myyntiä varten vainajan perunkirja, virkatodistus ja sukuselvitys.


Lisäksi tulee normaalit välittäjän hankkimat tiedot, kuten isännöitsijäntodistus, yhtiöjärjestys, viimeisin tilinpäätös ja tase, PTS (pitkän tähtäimen suunnitelma), tehdyt korjaustyöt, parannukset ja remontit jne.


Kun kaiken tämän informaation hankinnan summaa yhteen ja päälle laittaa stailauksen sekä kuvien ja videoiden tuotannon, aikaa meni omalta kantiltani katsoen jopa tuskastuttavan kauan ennen kuin saimme asunnon markkinoinnin käyntiin.


Viisi videota, 360-virtuaaliesitys ja kuvat


Halusin tuoda uudenlaista videotuotantoa kiinteistönvälitykseen, kun alalle lähdin. Tavoitteenani on:


Tarjoan jokaisesta välityksessäni olevasta kohteestani korkeatasoista ja uudenlaista videotarinaa, ohjelmatuotantoa, jollaista ei ole ennen ollut tarjolla.
Mitä tarkoitan?
Videoissani ja ohjelmissani esittelen kohteet kunnolla, relevantilla sisällöllä, en vallalla olevalla tavalla, muutaman minuutin lyhyellä mainosvideolla.
Uskon vakaasti, että ken on ostamassa sitä elämänsä isointa hankintaa, haluaa tietää ja nähdä kaiken jo mobiililaitteen tai tietokoneen näytöltä.
Jos mediapinta osoittaa, että tässä on potentiaalia, tulee lähemmän tutustumisen aika.
Se on palvelua parempaa palvelua. Laatumediaa ruudullesi. Siitä hyötyvät sekä myyjä että ostaja.
Myyjä saa kohteelleen nopeammin aidosti kiinnostuneita asiakkaita. Ostajaehdokkaat tietävät mahdollisimman kattavasti asunnosta jo ennen tarkempaa tutustumista.
Tavoitteeni tässä kiinteistövälitysalan uuden ajan mediatuotannossa kiteytyy seuraavaan:
Nopeammin parempia kauppoja.
Tärkeimmät arvoni ovat:
Asiantuntemus
Avoimuus
Ystävällisyys

Käytännössä yllä kirjoittamani näkyy kohteessani numero kaksi, jonka markkinoinnin aloitimme joulun alla. Kyseessä Espoon Leppävaarassa Ruutikadulla sijaitseva kerrostaloneliö.


Ensimmäinen video on esittelyvideo, jonka muistuttaa eniten markkinointivideota, jota välitysalalla on totuttu esittämään ja tuottamaan. Sen tehtävä on tiisata kiinnostunutta ja nostaa tunnelmaa. Tavoitteena on innostaa kiinnostunut katsomaan kohdetta. Katso alta ensimmäinen video:Toinen tuottamani video on asunnon perusteellinen läpikäynti. Sen tehtävä on kertoa kiinnostuneelle mahdollisimman hyvin asunnosta, jotta on jo oman mobiililaitteen ja tietokoneen ruudulla mahdollisuus tutustua asuntoon paremmin. Tämä on sitä aiemmissa kirjoituksissani ja videoissani mainitsemaani etupainotteista palvelua. Katso video kaksi alta:Ruutikadun 4 h + k -perheasunnon videossa kolme näytän taloyhtiön pihaa ja kävelen sieltä ensi lähikoululle ja sitten Selloon sekä Leppävaaran asemalle. Näin ostajaehdokas saa yksityiskohtaista tietoa lähialueesta ja sen palveluista. Tai oikeammin näkee reitin palveluiden ääreen omin silmin. Katso video kolme alta:Neljännessä videossa näytän taloyhtiön tiloja ensimmäisessä kerroksessa ja asunnon oman kellarikomeron. Tavoitteenani on esitellä vielä paremmin ja yksityiskohtaisemmin taloyhtiön ja asunnon mukana tulevaa palvelua ja tiloja verrattuna siihen, että asunnosta kiinnostunut tutustuu vain asunnon esitteeseen. Lisää tietoa laatuvideolla ja tekemisellä. Katso video neljä alta:Viidennessä videossa ajan Helsingin Ruoholahdesta Espoon Leppävaaraan Ruutikadulle. Tavoitteenani on esitellä reitti Länsiväylän ja Kehä I:n kautta asunnolle. Katso video alta:Kuudennessa videossa ajan Leppävaaran Ruutikadulta Helsingin keskustaan. Tavoite: Asunnosta kiinnostunut näkee reitin Helsingin keskustaan Turun moottoritien, Munkkivuoren ja Mannerheimintien kautta. Katso video alta:Haluan vielä nostaa esille, että jokaisen videon alussa näkyvän tunnarin. Tuotin sellaisen ensimmäisestä kohteestani Tapiolassa, tein sellaisen tähän toiseen kohteeseeni ja ajatuksenani on tuottaa tunnari jokaiseen kohteeseeni. Näin katsojalle tulee tuttu tunne, kun katsoo asunnon eri näkökulmia esitteleviä videoita. Katso tuottamani Ruutikadun perheasunnon tunnarivideo alta:Miten ensimmäinen myyty asunto -case eteni?


Joulukuun alussa meillä oli toimiston viikoittainen koulutus. Toimistomme yrittäjä Kyösti "Köpä" Juntunen kertoi omassa esityksessään: Suosituinta nyt Espoossa: 4 h + k rivitalohuoneisto.


Ajattelin, että nyt vihdoin kaikki kuntoon ja asunto liveen RE/MAXin sivuille, joka on muuten Suomen suosituin asuntoaiheinen sivusto, Etuoveen ja Oikotiehen.


Kello 15:00 sain asunnon myynnin ja markkinoinnin käyntiin. Viidessä minuutissa olin sopinut 3 ensimmäistä näyttöä seuraavalle päivälle, ja lisää tuli hyvä tahtia. Yhteensä asuntoa kävi katsomassa 16 perhettä kolmen päivän aikana


Ensimmäisen tarjouksen sain seuraavana päivänä pyyntihinnalla sisältäen samalla myynnissä olleen autotalliosakkeen tarjouksen, ja ilman ehtoja.


Halusimme tietenkin esitellä asuntoa kaikille halukkaille, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus jättää tarjous. Se on RE/MAXin tapa toimia.


Sain vielä ennen ensimmäisen tarjouksen umpeutumista toisen samansuuruisen tarjouksen, mutta koska ehtona oli oman asunnon myynti, ei sitä ollut järkevää ottaa vastaan. Kolmas tarjous oli kahden ensimmäisen tapaan pyyntihinnan suuruinen, mutta siinä ei ollut mukana erikseen myynnissä ollutta autotalliosaketta.


Sen myyminen samalla oli tietenkin myyjän toive, joten he hyväksyivät ensimmäisen tarjouksen.


DIAS eli digitaalinen asuntokauppa


Kaupan teimme DIASina eli digitaalisena asuntokauppana. Se tarkoittaa, että kauppa etenee DIASin alustassa ja pankki, ostaja sekä myyjä allekirjoittavat kauppakirjat digitaalisesti.


Ensimmäinen vaihe on muokata kauppakirjan luonnos ja saada siihen hyväksyntä pankilta, myyjältä ja ostajalta. Tämän jälkeen, kun kaikki dokumentit ovat kunnossa, kauppa etenee järjestelmässä. Välittäjän tehtävänä on informoida osapuolia ja lähettää lopuksi allekirjoituspyynnöt.


Koska myyjänä oli kuolinpesä, oli mm. osakekirjoihin liittyvät asiat hieman uusia, mutta kaikkinensa asiat etenivät mukavan rivakasti ja ehdimme tehdä kaupan tavoiteajassa eli viimeistään 31.12.2021. Erityiskiitoksen haluan esittää Nordean yhteyshenkilölle, Nordean asiakaspalvelulle sekä tietenkin myyjälle että ostajalle.


Olen erityisen kiitollinen, että juuri tämä asuntokaupan toimeksianto oli minun ensimmäiseni. Tämä jää ikuisesti mieleeni. Alla vielä videolla ajatuksiani ensimmäisestä asuntokaupan casesta Asunto-Anttina:Ystävällisin terveisin

Antti Liinpää, Asunto-Antti


--


Oletko myymässä asuntoasi?


👉 Kutsu minut ilmaiselle arviokäynnille osoitteessa https://remax.fi/anttiliinpaa tai https://asunto-antti.fi tai soittamalla numeroon 0503365707 (myös Whatsapp) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen antti.liinpaa@remax.fi0 comments